Varmepumpe pris – Skift og spar mange penge

Daniel

2. april 2022

Varmepumpe pris – Skift og spar mange penge

*Indeholder sponsorerede links

Priserne stiger i øjeblikket på alt, og i særdeleshed på energi som el, gas, træpiller osv.

At investere i en varmepumpe vil sænke dit energiforbrug, og vil samtidig give store besparelser på varmeregningen hver år – især i disse tider. Ikke nok med at varmepumpen i sig selv kan være en god investering, så har du også mulighed for at få tilskud fra Staten til din nye varmepumpe. Læs mere om det længere nede.

 

Typer af varmepumper

En varmepumpe findes i tre forskellige udgaver:

  1. Jordvarme (væske-til-vand)
  2. Luft-til-vand
  3. Luft-til-luft

De tre forskellige varmepumper, er gode på hver deres måde. Hvad forskellen er på de tre typer, kan du blive klogere på nedenfor.

 

Jordvarme (væske-til-vand)

Et jordvarmeanlæg udnytter den varme som er i jorden, via nogle slanger som er gravet cirka én meter ned i jorden. Denne slange er fyldt med væske, som leder varmen fra jorden ind til varmepumpen, som via en varmeveksler fører varmen ud til bygningens varmeinstallationer.

Temperaturforskellen på væsken før og efter det har været en tur igennem slangen, er ikke særlig stor. Dog er det nok til at et jordvarmeanlæg har en meget høj effekt, og vil for mange huse fungere fint som den eneste varmekilde.

Hvis du overvejer et jordvarmeanlæg, er der ihverfald to ting som du skal tænke over. Den ene ting er, at anlægget oftest er dyre end en almindelig luft-til-vand-varmepumpe. Det skyldes særligt, at de slanger som er tilkoblet anlægget, skal gravet ned i din have. Den anden ting er, at du skal have tiladelse fra din kommune, til at grave slangerne i jorden.

Jordvarme er klart den dyreste løsning af de tre, men som nævnt giver det samtidig den allerbedste effekt. Du kan forvente, at et jordvarmeanlæg inkl. montering, koster omkring 100.000-150.000 kr.

 

Luft-til-vand

Fælles for et luft-til-vand-anlæg og et jordvarmeanlæg er blandt andet, at de kan levere varmt vand til din bolig. Dette varme vand kan du bruge i din radiator, som brugsvand eller til gulvvarme. At de to typer, skal du vælge jordvarme, hvis du går efter den højest mulige effekt. Omvendt skal du vælge en luft-til-vand varmepumpe, hvis ikke du har plads til at få gravet en slange ned i din have.

En luft-til-vand varmepumpe fungerer på samme måde som et jordvarmeanlæg, forskellen er bare, at luft-til-vand-varmepumpen udvinder varmen fra luften, hvor et jordvarmeanlæg udvinder varme fra jorden.

En luft-til-vand-varmepumpe inkl montering, koster typisk 60.00-100.00 kr, alt efter hvilken type varmepumpe man vælger.

 

Luft-til-luft

En luft-til-luft-varmepumpe udvinder varmen fra luften, på samme måde som en luft-til-vand-varmepumpe. Forskellen er bare, at en luft-til-luft-varmepumpe, leverer varmen til bygningen fra en blæser. Du kan derfor ikke bruge en luft-til-luft varmepumpe til at opvarme vand til radiatorer eller din gulvvarme. Der hvor en luft-til-luft-varmepumpe typisk ses, er i mindre huse uden fordelingsanlæg (f.eks. sommerhuse, sekundære bygninger).

En luft-til-luft-varmepumpe er den billigste løsning, men er omvendt heller ikke så praktisk til at fordele varme i et helt hus. Du kan forvente at prisen herpå ligger på mellem 15.000-25.000 kr.

Få 3 gratis tilbud på ny varmepumpe

Start her

Hvor mange kWh bruger en varmepumpe?

Hvor meget kan en varmepumpe egentlig spare dig for? Det kommer an på mange faktorer, som bl.a. hvor godt din bolig er isoleret og hvor tætte dine vinduer er. Hvis du har et højt varmetab i din bolig, vil varmepumpen ikke kunne slå så meget af din varmeregning, som hvis din bolig var godt isoleret.

Når du går på jagt efter en varmepumpe, er det en god idé at kigge efter SCOP-værdien. Den fortæller hvor effektiv varmepumpen er. Hvis for eksempel en varmepumpe har en SCOP-værdi på 3, betyder det, at varmepumpen producere 3 kWh varme for hver kWh el den bruger.

 

Kan man få statstilskud på en varmepumpe?

Ja, det kan du godt – dog ikke til luft-til-luft-varmepumper. Et par gange om året, kan man søge om tilskud til forbedringer, der får sin bolig til at bruge mindre energi. Pengene kommer fra Bygningspuljen. Du søger om tilskud på sparenergi.dk.

For at du kan få tilskud til din nye varmepumpe, kræver det at den monteres af en VE-godkendt installatør. Du kan derfor ikke få tilskud, hvis du vælger at monterer den selv.

 

Indhent 3 gratis (og uforpligtende) tilbud på ny varmepumpe

Det kan som nævnt være en god forretning af investerer i en varmepumpe, specielt med de stigende priser på energi.

Det er altid en god idé at søge priser fra forskellige montører, så du får et bredder billede af hvad en varmepumpe koster, som passer bedst til dine behov. Denne pris-jagt kan du selv gå i gang med, eller du kan indhente 3 gratis tilbud hos 3byggetilbud.dk til en ny varmepumpe. De har et bredt netværk af montører rundt omkring i hele Danmark, har har derfor nemt ved at finde den bedste montør til dine behov. At bruge 3byggetilbud er helt gratis og uforpligtende at bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *