Brolægger

En brolægger koster typisk mellem 200-500 kroner i timen plus moms. Ofte afregnes brolæggerens tid i form af en projektpris, men det kommer an på opgavens type og omfang.

Brolægger

Skal du have lagt fliser i din indkørsel, på terressen, eller skal du have lavet en stensætning i haven eller noget helt fjerde eller femte? I så fald har du brug for en brolægger.

Det siger sig selv, at der er flere omkostninger forbundet med at hyrer en professionel til en brolægger-opgave, i forhold til at gøre det selv. Når det så er sagt, må man spørge sig selv, om ikke de ekstra penge er godt givet ud.

For selvom det ser nemt ud at lægge sten i mønstre, er der mange ting i det. Alt efter hvilken type sten du skal have lagt, er der forskellige principper på, hvor meget stenene skal overlappe hindanden, så det pæneste og mest solide resultat opnåes. Underlaget som stenene lægges på, skal ligeså være jævnt, fast og stabilt. Er det ikke det, vil du hurtigt opleve at stenene sætter sig efter regnvejret, som får din flisebelægning til at være pilskævt og ustabilt – specielt hvis det er i indkørslen hvor bilen parkeres.

En professionel brolægger tager hensyn til alt ved en brolægningsopgave. Der indebærer også, at hele belægningen er lagt korrekt, så der samler sig så lidt overfladevand som overhovedet muligt.

 

Hvad koster en brolægger i timen?

Du kan forvente at en brolægger koster omkring 200-500 kr. i timen + moms.

Prisen for en brolægger afhænge af forskellige ting, som f.eks. hvorhenne i landet du befinder dig, hvor meget erfaringen brolæggeren har, og hvor svær opgaven er at udfører.

Hvis du kontakter et brolæggerfirma, vil du med stor sandsynlighed få oplyst en projektpris frem for en timepris. Der er som reelt nemmere for begge parter at opererer med, så man nøjagtig ved hvad opgaven koster at udfører. I en fast projektpris vil materialerne også tit indgå.

Nogle brolægningsfirmaer tager en meget lav timepris, hvor andre tager en højere timepris. Husk dog at pris og kvalitet ofte følges ad. En god idé kan være at finde anmeldelser fra firmaet du overvejer at indgå aftale med, samt tjekke om de har en hjemmeside med billeder af deres tidligere projekter.

 

Hvornår skal jeg hyrer en brolægger?

En brolægger arbejder som udgangspunkt hele året rundt. Dog er der visse typer af opgaver, som ikke kan udføres om vinteren, da brolæggeren kan begrænses af frosten. Hvis jorden er stenhård kan det give udfordringer med at grave ud til belægning. Samtidig vil det også være besværligt at finjusterer underlaget, så det har nøjagtig den hældning man ønsker.

Betyder det så, at du skal vente til vejrudsigten siger “brolægger-vejr”? Bestemt ikke.

Det er en god idé at være på forkant, og få lavet en aftale med en brolægger i god tid. Brolæggere samler nemlig arbejde sammen i lavsæsonen til når det bliver højsæson. Derfor er det med at komme ud af busken, og få sat en aftale i stand.

 

Tag en brolægger med på råd

Hvis du f.eks. har gået med tanken om at få skiftet stenbelægningen i indkørslen, har du sikkert selv en idé om, hvilke sten der kunne være flotte at anvende. Er du ikke helt sikker, så benyt dig af brolæggerens viden og erfaring. Han/hun har lagt tusinder af sten, og har muligvis set RIGTIG mange indkørsler. Vær derfor ikke bange for at spørge til råds; måske brolæggeren har en idé eller tanke som ikke du havde.

Få den bedste pris på brolægning

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på brolægning.

Vi anbefaler 3byggetilbud.dk fordi:

  • Det er 100% gratis
  • Bestil tilbud på kun 5 minutter
  • Mulighed for at spare mange penge
  • Du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af hændværksmæssige fejl eller mangler
FÅ 3 GRATIS TILBUD »

Sådan virker det:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *