Flere håndværkere vælger en ekstern bogholder

Andet | Udgivet: 7. juni 2020

ekstern bogholder

Når man driver en virksomhed, er det altafgørende at holde styr på sit regnskab – det siger sig selv. At holde styr på sit regnskab, kan for mange være en stor hurdle, og en pligt der bare skal overstås. Alligevel er det meget tidskrævende, og man skal vide hvad man har med at gøre. Man skal oprette bilag, oprette fakturaer, lave løn til medarbejderne, betale regninger, osv.

Håndværkerbranchen er en hård branche, og flere håndværkere vælger en ekstern bogholder til at administrere sit regnskab. Det er nemlig de færreste håndværkere som tjener sine penge ved skrivebordet, men i stedet “ude i marken”. Derfor kan det langt de fleste af gangene, bedre betale sig at hyre en ekstern bogholder til at tage sig af sit regnskab.

 

Typer af regnskabsprogrammer

At føre regnskab i dag er “nemmere” end det var førhen, hvor stort set alt blev lavet i et Excel-ark. Det er en fordel for nogen, men for andre er det som at vælge mellem pest eller kolera. Heldigvis for mange, så findes der eksterne bogholdere som hver dag arbejder med nogle af disse online regnskabsprogrammer. På den måde kan man stadig få hjælp til bogføring hos sin bogholder, selvom man i forvejen benytter sig af et online regnskabsprogram.

Der findes mange forskellige regnskabsprogrammer man kan vælge mellem. Faktisk er Danmark blandt de lande i verden med flest regnskabsprogrammer, hvis man sammenligner med mængden af virksomheder i landet. Der er altså mange at vælge mellem, men nedenfor har vi listet nogle af de mest populære online regnskabsprogrammer.

Der er lidt forskel på hvad de forskellige regnskabsprogrammer koster. Det bør dog ikke være den afgørende faktor for hvilket regnskabsprogram som du skal vælge. Vælg i stedet det regnskabsprogram som passer bedst til dig.

 

Dinero

Dinero regnskabsprogram er et online regnskabsprogram, som både fås som gratis og betalt version. I den gratis version får du et basalt regnskabsprogram, som virker fint til mindre og nystartede virksomheder. Den betalte version åbner op for mange flere funktioner, som er smarte og gør hele processen mere effektiv. Uanset om man benytter sig af den gratis eller den betalte version, har man adgang til Dineros app. Med den kan du bl.a. sende en faktura strakt når du har en kunde i hus, eller når du er på farten.

Skulle du få brug for det, så har du også mulighed for at få udviklet funktioner til dit regnskabsprogram, da Dinero tilbyder API-adgang.

 

Billy

Ligesom Dinero er Billy også blandt de mest kendte regnskabsprogrammer i Danmark. Med Billy har du også adgang til en gratis og betalt version, hvor den gratis version også giver dig adgang til de væsentlige funktioner der skal til. I den betalte version har du adgang til funktioner såsom scanning af bilag og EAN-fakturering.

 

E-conomic

E-conomic siges at være danskernes fortrukne online regnskabsprogram, som bruges af over 140.000 virksomheder. Regnskabsprogrammet E-conomic, henvender sig til flere forskellige størrelse virksomheder, da du har mulighed for at tilkøbe flere funktioner, så du på den måde kan skræddersy regnskabsprogrammet, så det passer til nøjagtig dine behov.

Også til E-conomic kan du downloade deres gratis app, så du hele tiden kan følge med i dit regnskab når du er på farten. E-conomics løsninger leveres som udgangspunkt i 3 forskellige pakker, nemlig “Startup”, “Small Business” og “Professionel”. Du kan læse mere om disse pakker på deres hjemmeside.

 

Web-Regnskab

Af de online regnskabsprogrammer vi har nævnt her, er regnskabsprogrammet Web-Regnskab et af de lidt mindre regnskabsprogrammer. Web-Regnskab skiller sig ikke bare ud fra de andre, når man måler på størelse, men også andre ting fungere hos dem lidt anderledes. I stedet for at du på månedlig basis betaler for dit regnskabsprogram, betaler du én gang om året hos Web-Regnskab.

Web-Regnskab koster kun hvad der svarer til 49 kr. om måneden, men det er også muligt at tilkøbe sig ekstra funktioner.

 

Er du stadig i syv sind om hvilket regnskabsprogram du bør vælge, hvis du altså ikke allerede har et regnskabsprogram? Det er der heldigvis dygtige rådgivere på området der kan hjælpe dig med. Det kan tit være en fordel at spørge en ekstern rådgiver, som har meget erfaring med flere forskellige regnskabsprogrammer. På den måde kan du være sikker på ikke at blive overtalt til at vælge en sælgers produkt, men faktisk får et klart og ærligt bud på hvilken løsning der vil passe dig og din virksomhed bedst.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *