Hvad koster træfældning i Nordjylland?

Skal der ryddes op i haven, og dermed fældes et eller flere større træer, skal du måske sende bud efter professionelle folk til opgaven.

Daniel

25. april 2022

Hvad koster træfældning i Nordjylland?

I dette indlæg vil vi komme ind på emner omkring træfældning: Hvordan du skal forholde dig?, Hvad koster træfældning i Nordjylland, Hvad må du selv i forhold til træfældning, osv osv..

 

Pris på træfældning i Nordjylland

Der er flere ting som spiller ind når vi taler om træfældning, men priserne starter typisk omkring 1.000 kr. Når du skal spørge om pris på din træfældningsopgave, spiller nedenstående parametre blandt andet ind.

  • Hvilken træsort skal fældes?
  • Hvor højt er træet?
  • Hvad er træets tykkelse 1,5 meter over jorden?
  • Kan træet fældes uden risiko for bygninger og andet?
  • Skaffer du selv træet af vejen, eller skal gartneren gøre det?
  • Skal stubben blive, eller skal den også fjernes?
  • Hvor meget haster opgaven?

Få 3 gratis tilbud på træfældning i Nordjylland

Start her

Regler for træfældning

Der er som sådan ingen regler, når det kommer til fældning af træer på egen grund. Dog kan der være bevaringsbestemmelser eller lokalplan, som afgør om du må fælde træet. Det betyder i princippet, at du må fælde træet selv, men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Hvis du får et professionelt firma til at fælde dit træ, har de helt styr på hvordan arbejdet skal udføres, og firmaet har også bedst styr på sikkerheden. Derudover har den slags firmaer en forsikring, som kan give dig ro i maven, hvis det værst tænkelige skulle ske, at træet for eksempel vælter ned i dit hus.

 

Hvordan fældes træet?

Et træ kan fælles på forskellige måder, alt efter hvor stort det er, og om der måtte være en risiko for at træet kan vælte ind i en bygning eller andet.

Hvis der et meget åbent rundt omkring træet, og dermed ingen risiko for at udføre skade på bygninger eller lignende, er det ofte nok med motorsav og en kile til at presse træet i den ønskede retning. Hvis træet derimod har hældning mod en bygning, vil man ofte beskære træet i mindre bidder. De mindre stykker af træet vil man enten fire ned, eller bære dem ned med en lift.

 

Eksempel på træfældning

I videoen nedenfor kan du se et eksempel på træfældning. I videoen fælles et træ som står meget tæt på et hus, og dermed skal beskæres i mindre dele af sikkerhedsmæssige årsager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *