Lægning af sildebensparket

Daniel

4. september 2020

Lægning af sildebensparket

*Indeholder sponsorerede links

Et sildebensparket giver din bolig et eksklusivt og klassisk look. Det har gulvtypen været tegn på de sidste flere hundrede år, og vil fortsat være det.

Hvad koster lægning af sildebensparket?

Skulle man førhen have lavet et sildebensparket, kunne det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Sådan er det heldigvis ikke længere, og prisen i dag varierer mere. Der findes flere forskellige typer sildebensparket, og også hvilket materiale du vælger, spiller en stor rolle for opgavens samlede pris.

Hvis du vælger at få en fagmand på opgaven, kan du forvente en pris på mellem 1.000-1.500 kroner pr. kvadratmeter inklusiv alt.

Vælger du i stedet selv at kaste dig over projektet, kan du forvente at det kommer til at koste omkring 300-500 kroner pr. kvadratmeter for selve gulvet. Hvis det at lægge et sildebensparket, ikke er noget du har prøvet før, fraråder vi dog at du giver dig i kast med det. Et sildebensparket er et meget svært gulv at lægge, så derfor anbefaler vi at man vælger en fagmand.

 

Materialevalg

Især før i tiden, var et sildebensparket lig med et trægulv. Det kan det også sagtens være i dag, men i dag findes der også andre løsninger, når det kommer til materialevalg.

Et meget brugt materiale til sildebensparket er naturlig laminat, som også bruges til andre typer af gulve. Fordelen ved et sildebensparket i laminat, er at det er super praktisk – det er slidstærkt, og det er let at rengøre. Desuden er det typisk også billigere end et gulv lavet i træ.

Med andre ord, så er det værd at kaste et blik over denne mulighed med laminat. Du får som nævnt et slidstærkt gulv, som samtidig er nemt at rengøre.

Når det så er sagt, så vælger mange stadig at få lavet deres sildebensparket i træ. Selvom et laminatgulv ligner meget er rigtigt trægulv, så er det bare ikke det samme.

 

Hvordan lægger man et sildebensparket

Video af gulv-centret

Vi anbefaler at du bruger får professionel hjælp til lægning af dit sildebensparket, da det er et meget svært gulv at lægge. Kunne du alligevel godt tænke dig selv at prøve kræfter med det, har vi her samlet nogle råd til dig:

  1. Jævnt underlag. Det er super vigtigt at undergulvet er jævnt og uden skader. Konsekvensen ved at lægge et gulv på et ujævnt undergulv er, at dit gulv vil knirke. Det betyder også, at dit gulv har nemmere ved at løsne sig fra samlinger med tiden, da det kan arbejde.
  2. Lad træet ligge et par døgn. Hvis du vælger at lave dig sildebensparket ud af træ, er det vigtigt at du lader træet ligge mindst et par døgn i rummet hvor gulvet skal lægges. Alt efter temperatur og luftfugtighed, kan træ arbejde. Med andre ord, så kan træet udvide og trække sig sammen, alt efter klimaet i rummet.
  3. Undgå fugt i underlaget. Fugt kan hurtigt ødelægge et hvert gulv. En måde at fjerne fugt på, kan være ved brug af en affugter til at tørre underlaget. Husk også at bruge en dampspærre, for at undgå mug, råd eller skimmelvækst.
  4. Slut af med fodlister. Når man lægger et gulv, skal der cirka være 6 mm. luft fra gulv til væg. Det gør man, for at gulvet har plads til at arbejde. Som det sidste når man har lagt gulvet, slutter man af med at sætte fodlister op. Det giver et flot resultat, og du skjuler samtidig mellemrummet mellem gulv og væg.

 

Lægning af sildebensgulv på gammelt gulv

Nej, det kan du som udgangspunkt ikke. Har du i stedet et betongulv som dit eksisterende gulv, kan det godt lade sig gøre. Et betongulv har nemlig en plan og jævn overflade. Men igen er det vigtigt at huske, at dit undergulv er tørt og uden skader.

Få 3 gratis tilbud på lægning af sildebensparket

Vær sikker på at få det bedste tilbud. Du kan helt gratis modtage 3 tilbud fra anderkendte håndværkere.

Vi anbefaler 3byggetilbud.dk fordi:

  • Det er 100% gratis
  • Bestil tilbud på kun 5 minutter
  • Mulighed for at spare mange penge
  • Du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af hændværksmæssige fejl eller mangler
FÅ 3 GRATIS TILBUD »

Sådan virker det:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *