Havearkitekt

I denne artikel har vi dækket, hvad du kan forvente af pris for en havearkitekt. Som udgangspunkt kan du forvente en timepris på mellem 500-1.000 kr i timen.

Daniel

9. september 2022

Havearkitekt

En havearkitekt kan hjælpe dig med at skabe den perfekte drømmehave. Det er haven man nyder at befinde sig i, og som visuelt spiller sammen med resten af grunden og huset.

At designe sin egen have sætter opfindsomheden på prøve; både i forhold til at finde de rette planter som spiller godt sammen, men også hvorhenne det giver mening at anlægge stiger, hyggekroge osv.

Med mindre din drømmehave står knivskarpt på lystavlen, kan det være en god idé at få en professionel til at hjælpe med opgaven.

 

Hvad koster en havearkitekt i timen?

Timeprisen for en anlægsgartner ligger typisk på mellem 500-1.000 kr i timen. Når det så er sagt, tager en havearkitekt typisk en fast pris for et havebesøg, en haveskitse eller en haveplan. Et havebesøg på 2 timer koster typisk mellem 1.500-3.000 kr. Prisen for havebesøget afhænger også af, om det er inklusiv kørsel.

Prisen for en havearkitekts arbejde kan variere en del, hvorfor det kan være en god idé at få et tilbud fra flere forskellige havearkitekter. Når det så er sagt, skal man huske på, at pris og kvalitet ofte følges ad. Hvis du hyrer en havearkitekt med mange års erfaring, skal du forvente at prisen er højre end for en havearkitekt som er ny i branchen.

Når du skal indhente tilbud fra forskellige havearkitekter, kan det være en god idé at tjekke, om firmaet har en hjemmeside. Servicevirksomheder reklamere typisk for tidligere udført arbejde, som du kan holde op i mod den tilbudspris som du har fået.

 

Hvad er forskellen på en havearkitekt og en landskabsarkitekt?

Overordnet set arbejder landskabsarkitekter med større projekter som planlægning, design og forvaltning af landskaber i byer og på landet. Der kan f.eks. være naturområder i åbne landskaber, vejanlæg og parker i byer. En landskabsarkitekt arbejder også med planlægning af boligkvarterer, i forhold til boligernes areal.

En landskabsarkitekt arbejder typisk inden for et af tre områder: rammeplanlægning, detailplanlægning eller park- og landskabsforvaltning.

Arbejder landskabsarkitekten indenfor rammeplanlægning, går arbejdet ud på at lave lokalplaner for større områder. Det kan f.eks. være at lægge en plan for et boligområde.

En havearkitekt udfører oftest opgaver for private kunder, og udfører arbejde som planlægning og design af haver. En havearkitekt kan desuden fører tilsyn med udførelsen af det praktiske arbejde, som man eventuelt vil få en gartner til at udføre.

Spørgsmål og svar

Hvad koster en havearkitekt i timen?

Prisen kan varierer, men typisk ligger en havearkitekts timepris mellem 500-1000 kr. inkl. moms.

Ofte giver en havearkitekt en fast pris på et havebesøg, en haveskitse eller en haveplan.

Et havebesøg koster typisk 2.000-3.000 kr. inkl. moms. Bemærk at prisen kan være inkl. eller ekskl. kørsel og haveskitse på stedet.

Hvad er forskellen på en havearkitekt og en landskabsarkitekt?

En landskabsarkitekt arbejder oftest med større projekter for kommuner, hvor en havearkitekt oftest udfører arbejde for private kunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *