Hvad koster en håndværker?

Daniel

21. august 2020

Hvad koster en håndværker?

*Indeholder sponsorerede links

Hvad koster en håndværker egentlig? Det er super svært at give et godt svar på – ja, det er nærmest umuligt. Når det så er sagt, så er der nogle parametre som spiller ind, hvilket afgøre prisen.

Der er stor forskel på timeprisen inden for de forskellige grene af håndværkerbranchen. Timeprisen for en VVS’er er typisk højere end for en tømrer, men igen afhænger det af flere ting. Timeprisen for en håndværker, er nemlig meget styret af konkurrencen på det private marked. Med andre ord, er det udbuddet i forhold til efterspørgslen der tæller her.

Som hovedregel bør du sammenligne priser fra mindst tre forskellige håndværkere i dit område. På den måde får du et godt billede af prisniveauet, på det arbejde du skal have udført. Du kan altså have fuldstændig ro i maven, med tanken om at du har givet den rette pris for det arbejde du skal have lavet.

Når du skal sammenligne priser fra minimum tre forskellige håndværkere, er der to måder du kan gøre det på…

  1. Den manuelle måde, hvor du selv tager kontakt og udvælger tre forskellige håndværkere.
  2. Den simple måde, hvor du benytter dig af en tjeneste som 3byggetilbud.dk. Med den tjeneste får du de tre bedste og mest relevante håndværkertilbud til nettop din opgave. Og det bedste af det hele – det koster dig ingen ting!

 

Få alle detaljerne på plads

Nogen risikerer at få en stor ekstraregning, når de har en håndværker til at udføre et stykke arbejde. Det kan bl.a. skyldes, at man ikke har været tydelig nok omkring, hvad opgavens omfang har været. Du kan sagtens vide alt om den problematik du vil have håndværkeren til at løse, men håndværkeren ved jo intet. Derfor er det vigtigt at du får givet håndværkeren alle de vigtige detaljer. Er der f.eks. noget særligt håndværkeren skal være opmærksom på, eller er der noget som er besværligt?

Mange håndværkere når de giver et bud på en opgave, foreslår de at komme ud og se på opgaven. Det kan du med fordel takke ja til, da det nettop vil gøre forståelsen af opgaven betydelig bedre.

 

Hvor meget ekstraarbejde har håndværkeren?

Når du skal have en håndværker ud til at udføre et stykke arbejde, er der en ting du kan gøre, for at få prisen ydeligere ned. Skal du f.eks. have malet din lejlighed, vil det koste dig ydeligere, hvis håndværkerne skal til at rydde rummet først, inden de kan komme i gang med deres arbejde. Derfor er det en god idé, at du har lavet “forarbejdet” til håndværkeren, så vedkommende bare kan gå i gang med det samme.

Det samme gør sig gældende, hvis håndværkerne skal til at rydde op efter dem selv. Det er normalt noget håndværkeren bare gør, men hvis du selv påtager dig den opgave, er det noget som kan få din pris betydelig længere ned.

 

Samlet løsning med totalentreprise

Skal du have flere håndværkere i spil, kan det godt give mening at få en totalenterprise på dit projekt. Med en totalentreprise, lader du ét firma stå for alt logistikken, altså hvornår de respektive håndværkere skal komme og udføre deres arbejde. Det er også muligt at indhente 3 gratis tilbud på en totalentreprise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *